Podcasts

  • With... Emma Conally-Barklem - Sassy and Sam chat to poet and yoga teacher Emma Conally-Barklem. Emma has led yoga and poetry session in the Parson's Field, and joins us on the podcast...
    5 days ago

Tuesday, January 17, 2017

Tuesday, January 17, 2017 12:30 am by M. in , , ,    No comments
sadasdasdsa

Kotiopettajattaren romaani (Jane Eyre)
Charlotte Brontë
Timmi
April 2016
ISBN: 9789510416273

Charlotte Brontën (1816-1855) kuuluisa romaani on vaatimattoman, älykkään ja sisäisesti voimakkaan nuoren naisen ja hänen suuren rakkautensa tarina. Sen ylle luo romanttista välkettä taustan värikäs tapahtumasarja. Mutta kirjan tenho on muussakin kuin juonen jännittävissä yksityiskohdissa - vanhan linnan arvoituksessa, odottamattomassa Intian-perinnössä, miehisen päähenkilön merkillisessä ja traagisessa elämänkohtalossa. Puolentoista vuosisadan takaa Charlotte Brontën kertojaääni kiehtoo meitä lämmöllään, aitoudellaan ja hämmästyttävällä tuoreudellaan.
Brontën sisarusten Charlotten, Emilyn ja Annen koti oli Yorkshiren nummilla sijaitseva syrjäinen Haworthin pappila. Täällä he kirjoittivat seitsemän romaania ja lähes 400 runoa. Samaan aikaan Kotiopettajattaren romaanin kanssa, vuonna 1847, tuli julkisuuteen Emily-sisaren kirjoittama Humiseva harju, joka ei kuitenkaan vielä kirjailijan elinaikana saanut ansaitsemaansa tunnustusta. Charlotte Brontë, sisaruksista vanhin ja kirjailijana tuotteliain, eli heistä myös kauimmin, 39-vuotiaaksi.

Professori
Charlotte Brontë
Translator: Inkeri Koskinen
Timmi
October 2016
ISBN: 9789513191481

Eletään 1800-luvun alkupuolta, teollistumisen ja romantiikan aikakautta. Etonista valmistunut William Crimsworth matkustaa Brysseliin toimiakseen siellä opettajana, eli professorina, kuten Belgiassa sanotaan. Tyttökoulu tarjoaa periaatteelliselle nuorukaiselle haasteita ja houkutuksia. Aikansa kahleista pyristelevälle Williamille tärkeintä on kuitenkin kulkea omaa tietään kohti tosi rakkautta muiden juonitteluista huolimatta.
Professori on Charlotte Brontën epäsovinnainen esikoisteos. Elinaikanaan hän yritti turhaan löytää sille kustantajaa. Harvinainen teos on julkaistu ensi kertaa suomeksi 2009.

0 comments:

Post a Comment