Podcasts

  • With... Adam Sargant - It's our last episode of series 1!!! Expect ghost, ghouls and lots of laughs as we round off the series with Adam Sargant, AKA Haunted Haworth. We'll be...
    3 weeks ago

Friday, November 04, 2022

Friday, November 04, 2022 12:45 am by M. in , , ,    No comments
 In Girona (Spain), they are in the middle of a two-week Brontë-related list of activities. We have to congratulate the graphic designer who correctly guessed one out of three sisters. It's better than none.
Tornen les Jornades Literàries amb més de quinze dies per gaudir de l’inabastable món literari i artístic de les germanes Charlotte, Emily i Anne Brontë

La Biblioteca recupera les Jornades Literàries enguany dedicades a la difusió de l’obra de les tres germanes Brontë. Del 2 al 19 de novembre s'oferiran conferències sobre literatura, cinema i música, clubs de lectura presencials i virtuals, projeccions cinematogràfiques, trobades amb les editores de la col·lecció catalana més “british”, viatge fotopoètic a Yorkshire, “photocall”, etc. 

L’acte d’inauguració, el dia 2 de novembre, anirà a càrrec de Blanca Pujals i Isabel Monsó, Dames Fundadores de la col·lecció Club Victòria de l’Editorial Viena, que ha publicat “Agnes Grey” d’Anne, “Jane Eyre” de Charlotte i, com a novetat, “Cims borrascosos” d’Emily. 
L’endemà, el dia 3 de novembre, tindrem el plaer de compartir amb el dr. Joan Curbet i Soler, professor de la UAB especialista en literatura anglesa, una anàlisi en profunditat de la única novel·la escrita per Emily Brontë: la genial i desfermada “Cims borrascosos”, inspiradora de pel·lícules, cançons i novel·les. 
Aprofundirem en la relació de la vida i obra de les germanes Brontë i el cinema, amb dues conferències i la projecció de quatre pel·lícules, “Les germanes Brontë”, “Jane Eyre”, “Cims borrascosos” i “La inquilina de Wildfell Hall”. 
També compartirem les lectures de les obres més representatives de cada germana en les sessions extraordinàries dels clubs de lectura. 
L’acte de cloenda “Les germanes Brontë: un viatge foto-literari", el dia 18 de novembre, ens permetrà endinsar-nos al poble rural de Yorkshire -indret natal de les escriptores- per comprendre el seu món, el context històric, socioeconòmic i familiar, i gaudir de la lectura de poesies i textos. 
I finalment, tindrem una coda musical el dia 1 de desembre amb la conferència “Les germanes Brontë i la música pop” a càrrec de Joan Pons, crític musical i director de comunicació del festival Primavera Sound. 

0 comments:

Post a Comment