Podcasts

  • With... Adam Sargant - It's our last episode of series 1!!! Expect ghost, ghouls and lots of laughs as we round off the series with Adam Sargant, AKA Haunted Haworth. We'll be...
    1 day ago

Friday, February 09, 2018

Friday, February 09, 2018 12:47 am by M. in ,    No comments
A new production of Wuthering Heights opens today, February 9, in Athens, Greece:
Εταιρεία Θεάτρου Χώρος presents
Ανεμοδαρμένα Ύψη  (Wuthering Heights)

Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη (Wuthering Heights), το σπουδαίο μυθιστόρημα της Έμιλυ Μπροντέ, με αφορμή μια ιδέα της Έλενας Μαυρίδου, σε διασκευή της ίδιας και σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, έρχονται από τις 9 Φεβρουαρίου στο θέατρο Χώρος. Μια δημιουργία-γυναικεία κατάθεση πάνω σε ζητήματα της ανθρώπινης ψυχής, τοποθετημένη σ’ ένα επιβλητικό και ερημικό περιβάλλον, όπου ο άνθρωπος βρίσκεται σε διαρκή αναφορά με το περιβάλλον του. Μια ταξική όσο και φυλετική σύγκρουση, που συμπαρασύρει στην καταστροφή όσους αγγίζει. Το ξένο στοιχείο έρχεται να καταστρέψει και όχι να μπολιάσει.
Με έντονη εικονοποιητική διάθεση, χάρη στην εικαστική μελέτη της Ράνιας Εμμανουηλίδου, θα επιχειρηθεί η δημιουργία και η απεικόνιση της σκοτεινής ενστικτώδους πλευράς των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κινούνται. Έξι ηθοποιοί θα ενσαρκώσουν όλες τις πιθανότητες και τους χαρακτήρες επί σκηνής.


Adaptation: Elena Mavridou
Direction: Simos Kakalas
Sets-Costumes: Rania Emmanuelidou
In the role of Catherine, Dimitra Kousa.
With : Michalis Valasoglou, Konstantinos Moraitis and others.
Premiere : Friday 9 February
Horos Theatre
Days and times : Friday, Saturday, Sunday at 21.00

0 comments:

Post a Comment