Tuesday, February 12, 2013

Tuesday, February 12, 2013 12:30 am by M. in ,    No comments
A sweet talk in Naperville, Illinois:
Naperville Public Library
Brownies and Books Date: 2/12/2013
Time: 4:30 PM - 5:30 PM
Library: 95th Street Library  - Meeting Room A

Wuthering Heights, by Emily Brontë

Enjoy some chocolaty treats while we discuss some of the best teen books sitting on our shelves. Teen Book Club

Contact: Rachel Snyder
Contact Number: (630) 961-4100 x4952
And a lecture on famous lovers in  Lemme, Belgium:
Beroemde LiefdesparenTeacher: Martine Kouwenhoven
12 February 2013 at 19.30 h
De Adelberg Cultuurcentrum Lommel

Ware Liefde gaat niet over rozen
De literatuur heeft ons een aantal onsterfelijke liefdesparen gegeven. Romeo en Julia staan waarschijnlijk onbetwist op de eerste plaats, maar grote liefdesparen zijn van alle tijden. Aan welk koppel denkt u bijvoorbeeld bij de beroemde slotzin “Frankly dear, I don´t give a damn”. Welk verdoemd stel bezong Kate Bush zo welsprekend in haar eerste wereldhit? Welke trotse man staat bekend om het meest ongelukkige huwelijksaanzoek ooit? En welke onsterfelijke jongeman vindt zijn geliefde letterlijk om in te bijten?
Deze cursus vertelt de achtergronden van tien van de beroemdste liefdesparen. Deze verwante zielen hebben vele kunstenaars geïnspireerd om hen te vereeuwigen in de mooiste liefdesscènes. Ook deze worden bekeken in de vorm van filmfragmenten, songs, schilderijen, brieven… De rode draad is dat Ware Liefde meestal niet over rozen gaat.
Deze liefdesparen kunnen ook gezien worden als tien symbolische liefdes. Zo staan Romeo en Julia voor De Eerste Liefde, Heathcliff en Cathy voor de Haat-Liefde, enz. Deze cursus toont aan dat iedereen in zijn eigen relatie een aantal aspecten van deze symboliek kan herkennen. (Translation)

0 comments:

Post a Comment