Podcasts

  • With... Emma Conally-Barklem - Sassy and Sam chat to poet and yoga teacher Emma Conally-Barklem. Emma has led yoga and poetry session in the Parson's Field, and joins us on the podcast...
    2 days ago

Saturday, February 13, 2016

Saturday, February 13, 2016 12:24 am by M. in ,    No comments
A new adaptation of Jane Eyre opens today, February 13, in Malmö, Sweden:
Jane EyreAdapted by Kirsten Thomsen
Directed by Ana Azcárate

Malmö Stadsteater
13 february -  23 april

”Tror du därför att jag är fattig, enkel, osynlig och liten att jag inte har något hjärta, att jag är utan själ? Jag har lika mycket hjärta som du, och lika mycket själ.”
Den föräldrarlösa Jane Eyre blir efter en svår barndom anställd som guvernant hos den demoniske Mr Rochester på Thornfield Hall. Jane som är en självständig, intelligent och målmedveten ung kvinna hittar snart en vän i den annars så gåtfulle Mr Rochester. De samtalar om allt och utvecklar en kärlek på lika villkor. Men Rochester bär på en fasansfull hemlighet och Jane flyr från sitt eget bröllop.
Jane Eyre blev redan när den kom ut 1847 en stor framgång. Berättelsen om Janes öde har i generationer fängslat sina läsare. Med en stark kvinnlig berättarröst är den inte bara en spännande romantisk skildring utan också ett ställningstagande för kvinnans rätt till självständighet och lika värde.

0 comments:

Post a Comment